Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вода знову буде за графіком? Тільки не у Львові

Найближчим часом ЛМКП «Львівводоканал» не збирається обмежувати подачу води для споживачів згідно з графіками

Про це «ВЗ» повідомили у пресслужбі «Львівводоканалу».

Про можливі перебої у постачан­ні води водоканали України заговори­ли після того, як Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфе­рах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала своє рішення про підвищення тарифів на воду на 32% і од­ночасно та сама НКРЕКП підвищила та­рифи на електроенергію для бізнесу майже вдвічі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону заявив: «До кінця війни тарифи на водопостачан­ня і водовідведення піднімати не будуть. Це той компроміс, який місцеві бюджети можуть взяти на себе». За його словами, місцеві бюджети накопичили понад 150 млрд гривень на своїх рахунках, тож ма­ють змогу фінансувати водоканали. Як пише «Лівий берег», Шмигаль також вва­жає, що тариф на електрику для водока­налів не підвищувався, попри заяви під­приємств про це…

Але водоканали б’ють на сполох, стверджуючи, що опинилися у патовій ситуації. Про компенсацію з місцевих бюджетів наразі ніхто не говорить. «Во­доканали потребуватимуть коштів, щоб розрахуватися за електрику. Є ймовір­ність, що в будинках українців вода буде не цілодобово, а за графіками, — підкрес­лив в інтерв'ю «Фокусу» директор Аналі­тичного центру «Асоціація міст України» Ярослав Рабошук.

Схожі новини