Передплата 2024 «Добра кухня»

Дві країни виступили проти передачі Україні касетних боєприпасів

  • 08.07.2023, 19:04
  • 897

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес і британський прем'єр-міністр Ріші Сунак у суботу заявили, що не схвалюють рішення Сполучених Штатів надати Україні касетні боєприпаси для допомоги в прориві російських оборонних ліній

Боєприпаси. Фото умовне
Боєприпаси. Фото умовне

Про це повідомляє «Європейська правда».

За словами британського прем'єра, Сполучене Королівство входить до числа 123-х країн, які підписали Конвенцію, що забороняє використання снарядів такого типу.

«Велика Британія підписала Конвенцію, яка забороняє виробництво або використання касетних боєприпасів і не заохочує їх використання», — сказав Сунак.

Водночас він наголосив, що країна продовжуватиме підтримувати Україну в боротьбі з агресією рф.

«Ми продовжуватимемо робити свій внесок у підтримку України проти незаконного та неспровокованого вторгнення росії, але ми зробили це, надавши важкі бойові танки та зовсім нещодавно зброю великої дальності», — сказав він.

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що касетні боєприпаси не можна надсилати для допомоги України «в жодному разі».

«Іспанія, виходячи з твердих зобов’язань, які вона має з Україною, також має тверде зобов’язання, що певна зброя й бомби не можуть бути доставлені за жодних обставин… Ні - касетним снарядам і так — допомозі для законної оборони України», — цитує Роблес.

Схожі новини