Передплата 2024 ВЗ

Офіцери-прикордонники з України пройшли навчання в Польщі

  • 07.07.2023, 15:55
  • 430

Захід відбувся в рамках співпраці між прикордонними службами Республіки Польща та України

Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ

На запрошення Прикордонної Варти Республіки Польща офіцери Державної прикордонної служби України підрозділів адміністративно-юрисдикційної діяльності взяли участь в професійному навчанні у Спеціалізованому навчальному центрі Прикордонної Варти Республіки Польща (м. Любань).

Українські прикордонники ознайомилися з досвідом польських колег у сфері організації та забезпечення адміністративних заходів до порушників міграційного законодавства, а також з європейськими стандартами роботи з питань здійснення перевірки дотримання іноземцями та особами без громадянства умов в'їзду на територію Республіки Польща та встановленого порядку перебування, порядком притягнення до відповідальності вказаних осіб за порушення правил перебування та застосування до них заходів видворення. Також правоохоронці ознайомилися з особливостями законодавства щодо легалізації іноземців на території Республіки Польща, їх проживання та працевлаштування, здійснення процедур щодо надання міжнародного захисту та іншими актуальними для цієї сфери аспектами.

В ході навчання представники Спеціалізованого навчального центру та співробітники Європейського агентства прикордонної та берегової охорони (FRONTEX) провели з охоронцями кордону й практичні заняття.

Державна прикордонна служба України за підтримки міжнародних партнерів формує механізми прикордонної безпеки, які відповідають європейським цінностям та стандартам.

Схожі новини