Передплата 2024 «Добрий господар»

Працівники СБУ у Миколаєві затримали російського агента

  • 04.07.2023, 12:30
  • 660

СБУ затримала зрадника, який «готував» ракетний удар рф по будівлях управління Служби безпеки та оборонного заводу у Миколаєві

Затримання зрадника. Фото: СБУ
Затримання зрадника. Фото: СБУ

Про це повідомили у СБУ.

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного агента фсб рф у Миколаєві. Він готував нову повітряну атаку рашистів по оборонних заводах та будівлі управління СБУ в області.

«Задокументовано, що агент „полював“ за точними координатами цих об'єктів, а також пропонував „ударити“ по них російськими ракетами „Кинджал“», — йдеться у повідомленні.

Фігурант збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення інших підрозділів Сил оборони у прифронтових районах південного регіону.

До того ж, він передавав агресору геолокації об'єктів цивільної інфраструктури.

«У разі успішного виконання завдань, спецслужба рф обіцяла своєму поплічнику грошову „винагороду“, яку зловмисник сподівався отримати на власну банківську картку», — повідомляють у СБУ.

Працівники СБУ своєчасно викрили та затримали фігуранта. Ним виявився місцевий житель, якого російські спецслужби завербували на початку повномасштабного вторгнення. У підозрюваного вилучено гаджет із доказами його переписки з фсб.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (закінчений замах у вчиненні пособництва на порушення законів та звичаїв війни).

Зраднику загрожує довічне ув’язнення.

Схожі новини