Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Фонд «Повернись живим» вклав в контрнаступ понад 2 млрд грн

  • 04.07.2023, 12:15
  • 419

Фонд допомоги армії «Повернись живим» вклав значні кошти у підтримку літньої наступальної кампанії Сил оборони України

ЗСУ. Фото з мережі
ЗСУ. Фото з мережі

Для цього витратили понад 2 мільярди гривень, які люди та бізнес переказували на загальні рахунки організації.

Про це 3 липня повідомила пресслужба фонду.

«Певний період ми акумулювали ресурс, щоб потім його максимально вкласти у вирішальний момент. І зробили це. Кожна гривня з цих понад 2 мільярдів — регулярні донати, які люди та бізнес надсилали на рахунки Фонду поза проєктами», — сказав директор «Повернись живим» Тарас Чмут.

Найбільше грошей витратили на зброю. Війську закупили та передали 1460 кулеметів калібру 7,62 мм й тисячу ручних гранатометів ATGL-L3 загалом на понад 400 млн грн. Це озброєння напряму законтрактували за кордоном. Спільно з Генштабом зброю розподілили по 40 підрозділах.

На другому місці за витратами — закупівля дронів. Так, понад 335 млн грн витратили на 2542 одиниці коптерів різних моделей. Частина з придбаного — це вкрай дефіцитні моделі з тепловізійною оптикою, пояснили у фонді.

Також для армії придбали 11 834 радіостанції за понад 330 млн грн. А ще — 2306 одиниць тепловізійної оптики більш як за 161 млн грн. Крім того, спеціально для літнього наступу ЗСУ фонд придбав за кордоном 93 нових пікапи майже за 120 млн грн.

Зокрема, українським захисникам закупили та передали тисячі одиниць допоміжного устаткування — кілометри кабелю, зарядні пристрої, планшети, монітори, мережеве й саперне обладнання.

Схожі новини