Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Львівщині судитимуть ексголову сільради та землевпорядників за махінації із землями, збитки від яких склали 69 млн грн

  • 03.07.2023, 17:55
  • 787

Понад 200 громадян, серед них — родичі та близькі обвинувачених, отримали у приватну власність землі неподалік Львова

Слідчі дії. Фото: Національна поліція України
Слідчі дії. Фото: Національна поліція України

Про це повідомляє Національна поліція України.

«Під час розробки землеустрою щодо зміни меж села ексголова сільради та двоє землевпорядників безпідставно збільшили його площу та включили туди землі, які знаходилися у постійному користуванні Інституту біології тварин НААН України», — повідомляють в поліції.

Надалі злочинці поділили 22 га землі на менші частини та на підставі рішень сільської ради незаконно передали земельні ділянки неподалік Львова у приватну власність понад 200 громадянам. Серед «латифундистів» — родичі та близькі учасників оборудки.

Викрили оборудку із землями інституту та встановили її організаторів оперативники Управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі обласної поліції.

Внаслідок протиправної діяльності державі завдано понад 69 млн грн збитків.

«У лютому 2023 року фігурантам було повідомлено про підозру. Наразі за погодженням із Львівською обласною прокуратурою обвинувальний акт скеровано до суду. Ексголові сільради та двом землевпорядникам інкримінують ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2, та 3 ст. 15 ч. 1 та 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, за попередньою змовою групою осіб та службове підроблення) Кримінального кодексу України», — говорять поліцейські.

Схожі новини