Передплата 2024 «Добрий господар»

На Сумщині родині полеглого воїна-прикордонника вручили медаль «Захиснику Вітчизни»

  • 29.06.2023, 19:15
  • 598

Державну нагороду вручили дружині та доньці загиблого прикордонника Юрія Шкумата

Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ

Юрій народився 25 вересня 1987 року в селі Дубов’язівка Конотопського району Сумської області. У 2009 році закінчив Сумський державний університет.

У 2014 році Юрій Шкумат призвався до лав Державної прикордонної служби України, пройшов навчання в Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби імені генерал-майора Ігоря Момота. Із завершенням навчання Юрій Шкумат проходив службу в різних підрозділах Сумського загону, а з 2021 року — у Луганському прикордонному загоні. За весь час проходження служби Юрій Шкумат зарекомендував себе як мужній та відважний військовослужбовець.

1 листопада 2022 року Юрій Шкумат у складі інженерної групи виконував бойові завдання на одній із ділянок державного кордону Сумщини. Внаслідок артилерійського обстрілу прикордонник отримав осколкове поранення несумісне з життям.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України головний сержант Юрій Шкумат нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни» посмертно.

Вічна пам’ять і слава Юрію Шкумату та усім загиблим захисникам України!

Герої не вмирають!

Схожі новини