Передплата 2024 «Добрий господар»

Прикордонники викрили схему з незаконного експорту сільськогосподарської продукції у великих обсягах

  • 29.06.2023, 16:30
  • 563

Оперативні співробітники Львівського прикордонного загону викрили підприємство, яке займалось експортом зерна шляхом заниження податку на прибуток та несплати платежів до Державного бюджету

Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ

Сума завданих збитків сягає майже 3,8 млн гривень.

Правоохоронці встановили, що минулого року підприємство експортувало до Польщі сільськогосподарську продукцію (пшеницю, кукурудзу) у великих обсягах без документів, що підтверджують придбання зернових. З метою приховування незаконної діяльності та створення умов для експорту продукції директор підприємства укладав фіктивні договори постачання.

Окрім того, підприємство не відобразило у звітності свій дохід у повному обсязі. Таким чином директор занизив належний до сплати податок на прибуток та ухилився від сплати податків на майже 3,8 млн гривень.

За результатами проведення санкціонованих обшуків виявлено та вилучено документи, що свідчать про причетність до вчинення правопорушення.

Директору товариства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 212 КК України.

Заходи з припинення протиправної діяльності здійснювали оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно зі детективами БЕБ у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Досудове розслідування завершено, справу скеровано до суду.

Схожі новини