Передплата 2024 ВЗ

«Ми, українці, завжди були, є і будемо вільними»

Ці слова сказав один з основоположників Конституції України, великий українець В’ячеслав Чорновіл

Фото автора
Фото автора

У середу, 28 червня, у Львові в парку «На Валах» урочисто відзначили державне свято — День Конституції. Конституції України виповнилося 27 років.

«28 червня 1996 року — день, який навіки закарбував в історії волю українського народу жити у власній суверенній соборній державі, — з такими словами ведуча почала урочисті святкування. — В нашій країні вперше за історію був прийнятий принципово новий основний закон, який утвердив Україну як цивілізовану європейську державу. Наша країна веде боротьбу за права та свободи, за цінності, закріплені основним документом держави. Щодня наші ЗСУ невтомно демонструють відвагу, боронять кожен клаптик землі, щоби залишити для дітей вільну Україну».

На урочистості прийшли представники влади Львівщини та Львова, депутати обласної ради, дипломати, волонтери… Серед почесних гостей не був мер Львова Андрій Садовий. Замість нього прийшов перший заступник Андрій Москаленко.

Традиційно на день основного закону України у Львові відбулася церемонія підняття Державного Прапора України та святкова програма за участі оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Оркестр виконав Гімн України, після цього — хода курсантів вздовж вулиці Винниченка. Діти в національних строях, які стояли біля курсантів разом вигукнули «З днем Конституції України!». Атмосферу урочистостей доповнив співак Олег Шумей.

Також в парку «На Валах» експонують роботи українських фотохудожників «100 миттєвостей України». Кожен охочий може придбати світлини, усі зібрані кошти будуть передані на потреби ЗСУ. Для дітей — вікторина про Конституцію України.

Тим часом, на проспекті Свободи — акція «Танець мого народу» за участі найкращих хореографічних колективів Львівщини.

Схожі новини