Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Велика Британія не скасує санкції щодо росії, поки вона не виплатить компенсацію Україні

  • 19.06.2023, 16:45
  • 720

Велика Британія запроваджує нове законодавство і тепер зможе зберігати санкції щодо росії доти, доки вона не виплатить компенсацію Україні

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Про це повідомив міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі.

Відтак росіяни, які потрапили під санкції, і заявляють, що підтримують Україну, тепер також матимуть можливість пожертвувати свої заморожені кошти на відновлення України. Це буде добровільний процес, під час якого вони можуть подати заявку на виділення коштів для конкретної мети підтримки відновлення та реконструкції України. Примусу до цього не буде.

Міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі наголосив: «Оскільки Україна продовжує захищатися від вторгнення росії, очевидні жахливі наслідки путінської війни. Потреби України у реконструкції величезні. Завдяки нашим сьогоднішнім новим заходам ми посилюємо підхід до санкцій, підтверджуючи, що Британія готова використати санкції, щоб гарантувати, що росія заплатить за ремонт країни, на яку вона так безрозсудно напала. Ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки потрібно, щоб оговтатися від агресивної війни та закласти основу для процвітання нації».

Британія також наказує підсанкційним фізичним та юридичним особам розкривати активи, якими вони володіють у країні — уряд готує закон, який вимагає від тих, хто володіє активами у Британії від імені Центрального банку росії, Міністерства фінансів росії або російського фонду національного добробуту, надавати їх Міністерству фінансів.

Схожі новини