Передплата 2024 «Добра кухня»

Колишній КДБіст Олександр Косторний надсилав детальні карти Яворівського полігону російському фсб

  • 09.06.2023, 19:25
  • 1 012

Галицький районний суд міста Львова дослідив повідомлення, які колишній КДБіст Олександр Косторний надсилав співробітнику фсб рф

Коригувальник. Фото з мережі
Коригувальник. Фото з мережі

Про це повідомляє Судовий репортер.

За версією обвинувачення, 4 березня минулого року 72-річний львівʼянин надіслав представникам росії карту Яворівського полігону з даними про розташування військовослужбовців і техніки ЗСУ. 13 березня росіяни обстріляли полігон ракетами, внаслідок чого загинула 61 людина і більше сотні було поранено. Косторного звинуватили у державній зраді. Йому загрожує до 15 років вʼязниці.

У судових засіданнях він завжди говорить про свою невинуватість, заявляє, що відправляв не карту, а схему мисливського-рибальських угідь, аби показати другові де збирає гриби. Як вже зʼясувалося, що Косторний очолює «російське товариство імені О. Пушкіна», має багато знайомих у росії і на окупованій території України. Неодноразово у Львові він організував заходи, спрямовані на створення видимості російської присутності в місті і загалом просування російської культури в Україні.

У його телефоні слідчі знайшли шість контактів із російськими номерами телефонів: Алєксандр Свистунов, Віктор Барановський, «Лидия», «Ольга продюсер россия», Юлія Акчуріна та ще один невстановлений контакт. У месенджері Telegram Косторний активно підтримував звʼязок із підсанкційним Олександром Свистуновим, який з 2014 року проживає в анексованому Криму і є одним із засновників заборонених в Україні партії «русский блок» та Всеукраїнської громадської організації «Руський рух України».

Схожі новини