Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Замість «вагнерівців» у Бахмут заходять російські десантники — Череватий

  • 30.05.2023, 17:18
  • 643

Сили ПВК «Вагнер» у Бахмуті міняють на мотострілецькі підрозділи та підрозділи повітряно-десантних військ росії

Бахмут. Фото умовне
Бахмут. Фото умовне

Через ротацію суттєво зменшилися бої. Українські військові «насипають» загарбникам у дорогу — за добу було знищено 80 окупантів на Бахмутському напрямку.

Про це речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий повідомив в етері телемарафону.

За його словами, за останні дні спостерігалося суттєве зменшення боїв — було по 2−3 боєзіткнення, а цієї доби їх не було зовсім.

росія проводить ротаційні заходи, відводячи угруповання ПВК «Вагнер» і замінюючи його підрозділами повітряно-десантних військ та мотострілецькими підрозділами. За словами Череватого, під Бахмут беруть одні з найкращих підрозділів рф, що залишилися.

«Саме це відведення гнітюче діє на тих, хто заходить на їхнє місце. Тому що вони самі по собі теж багато брали участь у боях. Це другий-третій склад бригад, які заходять. Вони бачать, у якому стані виходять злочинці із „Вагнера“. З перехоплень чуємо, що це в них захоплення не викликає. Плюс, у дорогу ми їм теж насипаємо щедро», — сказав Череватий.

Він повідомив, що за цю добу було 80 окупантів знищено, 119 — зазнали поранень, знищено одну БМП, безпілотний літальний комплекс, зенітну гармату, два авто та п’ять складів із боєприпасами рф.

Череватий зауважив, що з останніх дій власника ПВК «Вагнер» євгена пригожина не видно, що він планує повертати своїх бойовиків, але він дуже залежний від військово-політичного керівництва росії. До того ж, на відміну від снарядів, в окупантів є проблема з особовим складом.

Схожі новини