Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Поліцейські викрили раніше судимого зловмисника, який вкрав у 83-річної львів'янки понад 150 тис грн

  • 30.05.2023, 15:30
  • 554

У Львові правоохоронці викрили раніше судимого 44-річного зловмисника, який вилучив у літньої жінки гроші

Телефонний шахрай. Фото умовне
Телефонний шахрай. Фото умовне

Про це повідомили у поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, 83-річна пенсіонерка передала незнайомцю, який представився лікарем, 147 тисяч гривень та 800 доларів США нібито для проведення термінової операції її доньці, яка, за словами зловмисника, отримала травми внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Невідомий чоловік зателефонував до потерпілої, представився лікарем та повідомив, що її донька потрапила у ДТП, отримала травми і для проведення їй термінової операції необхідні гроші. Пенсіонерка повірила у цю вигадану історію і в подальшому до неї додому приїхав незнайомець, якому вона передала кошти у сумі 147 тисяч гривень та 800 доларів США. Проте, невдовзі жінка з’ясувала, що в аварію її донька не потрапляла, а насправді вона стала жертвою шахрая.

Правоохоронці встановили, що до скоєння злочину причетний 44-річний львів'янин, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. Проведеними заходами правоохоронці встановили його місцеперебування та, під час санкціонованого обшуку, виявили та вилучили речові докази причетності до вчинення цього злочину.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — позбавлення волі на термін до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Схожі новини