Передплата 2024 ВЗ

Семеро псевдоенергетиків намагалися перетнути кордон за підробленими документами

  • 30.05.2023, 11:15
  • 740

У пункті пропуску «Порубне» прикордонники Чернівецького загону викрили сімох українців, які намагалися виїхати з України за фальшивими документами

Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ

Чоловіки їхали мікроавтобусом. Вони вдавали представників підприємства-виробника електроенергії, які їдуть у відрядження для навчання у Бухаресті. На контроль чоловіки надали посвідчення про відрядження та документи про бронь від мобілізації, начебто, видані профільним міністерством. Проте, в пред’явлених паперах прикордонники виявили ознаки фальшування, а QR-код на листі від міністерства містив посилання на зовсім інший документ.

Порушниками виявилися мешканці Донецької, Львівської, Київської, Вінницької та Чернігівської областей, віком від 37 до 49 років.

Після складання документів адмінпровадження за спробу незаконного перетинання державного кордону псевдоенергетиків передали представникам Національної поліції. Вирішується питання щодо порушення кримінального провадження за ст. 358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Схожі новини