Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ викрила ще 4 ворожих поплічників рф

  • 27.05.2023, 20:30
  • 717

Служба безпеки України повідомила про підозру чотирьом поплічникам росії. Серед них посадовці МНС рф та колишня працівниця Мін'юсту

СБУ. Фото умовне
СБУ. Фото умовне

Про це повідомляє СБУ.

Серед викритих поплічників ворога — рецидивіст, якого у 2021 році було засуджено до 10 років ув’язнення за злочини у складі підконтрольної рф «козачої національної гвардії війська донського».

Увесь цей час він переховувався від правосуддя на тимчасово захопленій частині Луганської області, а з вересня минулого року очолив створений агресором «Лисичанський пожежно-рятувальний загін».

Ще двоє фігурантів — монтер провайдерської фірми та колишній посадовець місцевого підрозділу Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Після захоплення частини регіону вони підтримали російських загарбників і пішли з ними на добровільну співпрацю.

За це монтера призначили керівником утвореного окупантами «відділу внутрішньої політики адміністрації Лисичанська», інший очолив міську «пожежно-рятувальну частину МНС лнр».

Усім трьом фігурантам повідомлено про підозру за ст. 111−1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Крім того, задокументовано злочинні дії колишньої працівниці Мін'юсту, яка у березні минулого року втекла на тимчасово захоплену територію Донеччини.

Там вона перебувала на постійному зв’язку з бойовиками, виправдовувала російську збройну агресію і закликала місцевих жителів підтримати російських загарбників.

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ст. 436−2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Зараз зловмисницю оголошено у розшук.

Тривають комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності за злочини проти України.

Схожі новини