Передплата 2024 ВЗ

Слідчі оголосили підозру судді, який збив нацгвардійця

  • 26.05.2023, 20:45
  • 1 010

Голові Макарівського районного суду Київської області Олексію Тандиру оголошено підозру у скоєнні смертельної ДТП у Києві в стані алкогольного сп’яніння

Місце аварії. Фото: Офіс генпрокурора
Місце аварії. Фото: Офіс генпрокурора

Суддя отримав підозру за ч. 3 ст. 286−1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Тандир спершу відмовлявся здати біологічні зразки для того, щоби підтвердити чи спростувати алкогольне або наркотичне сп’яніння. Але суд дозволив відібрати біологічні зразки примусово.

Також прокуратура вже скерувала звернення до Вищої ради правосуддя із проханням дати згоду на утримання судді під вартою.

У ВРП нам пояснювали, що слідчі спершу мають попросити їхню згоду на взяття судді під варту. Якщо ВРП дозволить затримати суддю, тоді це питання передають до суду, що й вирішить, який саме запобіжний захід треба обрати. Також суддю не можуть відсторонити від правосуддя без погодження з ВРП.

Нагадаємо, приблизно опівночі 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир наїхав на блокпості у Києві на 23-річного нацгвардійця. Від отриманих травм боєць загинув на місці. Правоохоронці затримали голову суду.

Схожі новини