Передплата 2024 ВЗ

США ввели санкції проти ватажка банди вагнерівців у Малі

  • 26.05.2023, 15:30
  • 501

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США внесло до санкційного списку росіянина Івана Маслова, який очолює угруповання ПВК «Вагнер» у Малі

ПВК Вангер. Фото з мережі
ПВК Вангер. Фото з мережі

Заяву про це опублікувало Міністерство фінансів США.

У заяві йдеться: США бачать ознаки того, що угруповання Вагнера намагалося закупити системи озброєнь в іноземних постачальників і за допомогою підроблених документів використовувати Малі як третю сторону для переправляння зброї до росії. Серед зброї, яку вагнерівці намагалися таким чином придбати, були міни, БпЛА, радари та контрбатарейні системи.

США вважають, що Маслов тісно взаємодіяв з владою Малі, щоб розширити присутність у країні російських найманців. Він також організував зустрічі власника групи «Вагнер» Євгенія Пригожина з представниками низки країн Африки та просував його бізнес-інтереси у видобувному секторі на континенті.

Заступник міністра фінансів США у боротьбі з тероризмом та фінансовою розвідкою Браян Нельсон заявив, що «присутність угруповання Вагнера на африканському континенті є дестабілізаційним чинником для будь-якої країни, яка дозволяє розмістити ресурси цієї групи на своїй суверенній території».

Схожі новини