Передплата 2024 «Добра кухня»

Секрет довголіття японців — не переїдати!

Рекордсменами за тривалістю життя в Японії є жителі острова Окінава

Японці славляться у всьому світі як народ довгожителів. Багато дослідників намага­ються з’ясувати, у чому секрет.

Доктор Осман Ерк щодо цього поділився своєю думкою з виданням Sоzcо. Японські довгожителі мають одну спільну рису, яка і є ключовою причиною їхнього довгого та здо­рового життя. У ході дослідження, в якому взяли участь 2 тисячі осіб, експерт з’ясував, що вони мали різні харчові звички та вели різний спосіб життя. Але всі добровольці, які попередньо докладно розповіли про свій ре­жим харчування, мали одну спільну рису — всі вони контролювали розмір своєї порції і не переїдали. І це дозволяє клітинам само­стійно відновлюватися, й в організм потра­пляє менше небезпечних речовин.

Вчений зазначив, що незалежно від того, яку корисну їжу ви їсте, вона буде корисною для здоров’я лише за умови дотримання певної порції. Рекордсменами за тривалістю життя у Японії є жителі острова Окінава. Се­крет їхнього довголіття, на думку експертів, саме у способі життя та раціоні. Вони вжи­вають багато свіжих овочів і риби. З-за сто­лу жителі острова виходять з легким відчут­тям голоду.

Вчені розповіли, що треба робити, аби прожити якнайдовше. Один з головних се­кретів довголіття — піші прогулянки. Вчені із Сіднея також з’ясували новий несподіва­ний шлях до довголіття. Лише кілька корот­ких видів фізичної активності на день можуть замінити спортзал та знизити ризик перед­часної смерті.

Схожі новини