Передплата 2024 ВЗ

«Мрію відбудувати Україну і, звичайно, повернутись до своєї улюбленої роботи в аеропорту» — прикордонник на псевдо Поляк

  • 22.05.2023, 13:30
  • 530

Військовий на псевдо Поляк вступив у ряди прикордонників за два місяці до повномасштабного вторгнення. Служба лише набирала обертів, а чоловік з цікавістю вивчав новий для себе прикордонний контроль

Прикордонник. Фото: ДПСУ
Прикордонник. Фото: ДПСУ

«Постійна динаміка, мільйон ситуацій за зміну, тисячі людей, тисячі документів…», — пригадує зараз прикордонник про службу в найбільшому аеропорту країни — в Борисполі.

«Ранок 24 лютого 2022 року показав інший бік військової служби в прикордонниках. Нас підняли за тривогою, а далі була служба по обороні Київщини», — говорить Поляк.

Коли Сили оборони України відтиснули ворога з області чоловік у складі зведеного загону вибув для оборони України на північ, а потім на схід країни.

Найтяжчим для прикордонника була Донеччина через високу інтенсивність обстрілів ворожими силами.

«В мене кроїлося серце від того, що зробили окупаційні війська з нашою територією. Перед поїздкою на Донеччину я переглядав багато відео звідти. Коли ти бачиш це все в живу — просто бракує слів, а рівень агресії до російських військ зростає автоматично. Вони мають понести покарання за все, що зробили в нашій країні», — розповідає Поляк.

У мирний час чоловік разом з родиною любив подорожувати. Зараз найбільша мрія прикордонника — поїхати в український Крим.

«Наше завдання — повернути своє і ми це зробимо», — говорить військовий.

Схожі новини