Передплата 2024 «Добрий господар»

Сергій Дейнеко з делегацією Держдепартаменту США обговорили кроки зміцнення потенціалу прикордонників

  • 19.05.2023, 09:30
  • 666

17 травня Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко зустрівся з делегацією Державного Департаменту США та Посольства США в Україні

Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ

Іноземні колеги, зокрема заступники Держсекретаря Річард Верда, Хосе Фернандез, Тодд Робінсон, Джессіка Льюїс та Посол США в Україні Бріджит Брінк мали можливість ознайомитися з діяльністю прикордонного відомства.

Сергій Дейнеко подякував представникам Державного Департаменту США за надану прикордонникам допомогу у зміцнені потенціалу під час відсічі збройної агресії росії. А також за рішення Уряду США щодо збільшення підтримки Держприкордонслужби у виконанні завдань з охорони та оборони кордонів України.

Делегатам продемонстрували засоби, які прикордонники отримали в рамках спільних з Відділом з правоохоронних питань Посольства США в Україні та за програмою EXBS проєктів міжнародної технічної допомоги. Зокрема — екіпірування, медичні засоби, засоби зв’язку та спостереження, техніка, а також безпілотну авіацію.

Також під час зустрічі з партнерами предметно обговорювався стан та перспективи подальшого співробітництва, у тому числі й можливість започаткування нових спільних проєктів.

Як відмітив Сергій Дейнеко, всі без виключення спільні проекти були успішними.

«Проекти, які ми розпочинали, були вкрай потрібні і всі вони успішно реалізовані. Це відзначається безпосередньо Посольством США і це відзначається прикордонним відомством», — сказав він.

Голова ДПСУ зазначив, що пріоритетними потребами прикордонного відомства залишається забезпечення підрозділів охорони кордону броньованими автомобілями, автомобілями підвищеної прохідності, вантажним та спеціальним автотранспортом, БПЛА та їх комплектуючими, автономними системами спостереження, мобільними модулями для польових умов тощо. Адже, як наголосив Сергій Дейнеко, на найближчі роки на ділянках державного кордону з росією та білоруссю залишатимуться загрози прикордонній безпеці. Це і обстріли територій українського прикордоння, й активна робота диверсійних груп, заміновані ділянки, озброєні та інші провокації.

«Українці борються не тільки за свої міста і свою країну, а й за цінності і ключові демократичні принципи, які намагається розтоптати росія. В Державній прикордонній службі завдяки підтримці Посольства США вдалося швидко перебудувати наші потреби і спрямувати їх саме на найбільш актуальні під час повномасштабного вторгнення країни-агресора», — наголосив Сергій Дейнеко.

Він запевнив американську сторону в послідовності прикордонного відомства України у виконанні своїх зобов’язань в рамках державного курсу на євроатлантичну інтеграцію.

Зі свого боку американські партнери запевнили у подальшій підтримці та зацікавленості працювати на довгу перспективу і напрацьовувати до потрібного бачення співпрацю між Урядом США та прикордонним відомством України.

Варто зазначити, що з початку повномасштабної агресії рф в рамках реалізації спільних з Державним Департаментом США проєктів отримано допомоги на загальну суму близько 68 млн. доларів США. Також з початку війни в Україні збільшено бюджети спільного з INL та EXBS проєктів міжнародно-технічної допомоги.

Схожі новини