Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«За Батьківщину буду боротися до останнього», — прикордонник Микола

  • 18.05.2023, 17:15
  • 568

«Для мене свобода і незалежність України понад усе, тож я буду до останнього захищати свою державу», — каже прикордонник Микола Єзерський

Микола — кінолог. Вже понад 10 років він охороняє державні рубежі в парі з чотирилапим напарником Барі. Каже, що кінологія — це його покликання, але захист своєї держави вважає найбільшим обов’язком.

«У 2014 році я вперше вирушив на схід. Наш підрозділ виконував завдання поблизу Маріуполя. Уже тоді це була російсько-українська війна, хоча її називали АТО. Ми воювали переважно з представниками „ДНР/ЛНР“, але і росіян теж було багато», — згадує прикордонник.

За словами Миколи зараз ситуація зовсім інша, адже доводиться боротися з професійною армією, а масштаби війни охопили всю країну. Тому захищати Україну — це обов’язок кожного і лише так ми зможемо подолати ворога.

«На момент повномасштабного вторгнення я перебував за кордоном, оскільки в 2019 році звільнився зі служби. Побачивши, що відбувається в Україні, я не зміг залишитися осторонь і відразу прийняв рішення повернутися та вирушити в зону бойових дій. Коли я вдруге приїхав на схід, то зрозумів, що це зовсім не те, що було у 2014 році. Нас обстрілювали з усього, а міста там повністю знищені і це стало новим викликом. Проте, найважче було втрачати побратимів…», — поділився Микола.

Зараз кінолог проходить службу на Львівщині і виховує нового чотирилапого напарника — Барі, з яким опановує навики з пошуку зброї та вибухових речовин. Каже, що улюблена справа лікує та допомагає позбавитися психологічних проблем, отриманих на війні.

Як усі українці, Микола прагне повернутися до мирного життя і для цього він готовий боротися до кінця.

Схожі новини