Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україну відвідав спецпосланець Китаю, який 10 років був послом КНР в рф

  • 17.05.2023, 19:17
  • 906

Спеціальний представник уряду Китайської Народної Республіки Лі Хуей відвідав Україну з візитом та зустрівся із міністром закордонних справ Дмитром Кулебою

Зустріч спецпосланця і МЗС. Фото МЗС
Зустріч спецпосланця і МЗС. Фото МЗС

Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ України.

МЗС зауважило, що поїздка відбулася на виконання домовленостей, досягнутих під час телефонної розмови Президента Володимира Зеленського та голови КНР Сі Цзіньпіна. В ході візиту відбулася зустріч спецпредставника уряду КНР Лі Хуея з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

«Сторони обговорили актуальні питання взаємодії України та Китаю як на двосторонньому рівні, так і в рамках міжнародних організацій, а також шляхи припинення російської агресії. Кулеба детально поінформував спецпредставника уряду КНР щодо принципів відновлення стійкого та справедливого миру на основі поваги до суверенітету та територіальної цілісності України. Він наголосив, що Україна не сприймає жодних пропозицій, які б передбачали втрату її територій або заморожування конфлікту»

Міністр відзначив важливість участі Китаю в реалізації Формули миру Президента України, Чорноморської зернової ініціативи, гарантуванні ядерної безпеки та інших важливих міжнародних зусиллях.

Сторони окремо обговорили довгострокову перспективу розвитку двосторонніх відносин між Україною та Китаєм і домовилися нарощувати діалог з ключових питань двостороннього та міжнародного порядку денного.

Схожі новини