Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Шегинівській громаді демонтували п’ять радянських монументів

  • 17.05.2023, 16:45
  • 792

У Шегинівській громаді Львівщини знесли п’ять радянських пам’ятників. Чотири з них демонтували у вівторок, 16 травня, ще один у середу

Декомунізація на Львівщині
Декомунізація на Львівщині

Знесення ще одного монумента відклали через звите лелече гніздо на ньому.

«Справжній „альошкопад“ влаштувала одна з громад Львівщини: за день впали 4 обʼєкти. Це — Великі Новосілки, Баличі, Поповичі та Хідновичі. Всі з однієї Шегинівської територіальної громади», — повідомила секретар робочої групи з питань декомунізації при Львівській ОВА Анна Герич.

У середу, 17 травня, мали демонтувати останні два памʼятники у Шегинівській громаді, однак один довелося залишити.

«У Мишлятичах демонтаж перенесли, тут також гніздо лелек. Птахи цьогоріч уже, на щастя, тут не гніздяться, але в гості навідуються. Наразі місцеві кілька тижнів будуть спостерігати, а якщо бузьки таки тут живуть, будемо радитися з орнітологами, як переселити їх деінде», — зазначив представник робочої групи, депутат ЛОР Захар Миляник.

17 травня у Шегинівській ОТГ демонтували монумент у селі Золотковичі, де біля прізвищ загиблих був напис «загинули від рук українських буржуазних націоналістів».

Це вже 35-й радянський обʼєкт, який демонтували на Львівщині від початку року. В області залишається ще щонайменше 200 памʼятників окупантів, їх планують знести до кінця року.


Джерело: Секретар робочої групи з питань декомунізації при Львівській ОВА

Схожі новини