Передплата 2024 «Добрий господар»

У реабілітаційному центрі Незламні військовий, який отримав поранення під Бахмутом, вчиться ходити по-новому

  • 17.05.2023, 12:20
  • 614

Хірурги Лікарні Святого Луки відновили функціональність пошкодженої кінцівки військового, який перестав відчувати ліву ногу після поранення під Бахмутом

Військовий у медзакладі. Фото: Перше медичне об'єднання Львова
Військовий у медзакладі. Фото: Перше медичне об'єднання Львова

«Віталій Кирилов з Одеси. Йому 35. До великої війни був інженером-програмістом. З березня 2022 року добровільно пішов до війська. Каже: це наша країна, наша свобода, яку треба боронити. 18 березня 2023 року потрапив під мінометний обстріл. осколок зачепив нерв на нозі», — пишуть лікарі.

Першу невідкладну допомогу Віталію надали в прифронтовій лікарні. Далі - Дніпро, а вже звідти — на Львів. До Національного реабілітаційного Центру НЕЗЛАМНІ.

«Вже тут команда наших хірургів та травматологів встановлюють діагноз: відкритий вогнепальний багатоуламковий перелом обох кісток гомілки з ушкодженням малогомілкового нерва. Відновити функцію ноги можливо лише хірургічним шляхом»

Хірургічне втручання складалось з двох етапів. Перший: лікарі знайшли та видалили осколок, провели ушивання малогомілкового нерва з обертанням сублімованим (сухим) свинячим перикардом. Другий етап: остеосинтез кісток гомілки. Це хірургічне лікування переломів, що полягає у з'єднанні кісток та фіксації кінцівки механічними конструкціями і імплантами. Операція тривала три години та пройшла успішно.

Попереду у Віталія — тривала реабілітація. Після відновлення НЕЗЛАМНИЙ захисник хоче повернутися на передову. Він вже може пересуватися на милицях та відчуває ногу.

Схожі новини