Передплата 2024 «Добрий господар»

Проти Христини Горун, яка ображала ЗСУ, відкрили кримінал за статтею приниження національної гідності

Зухвалій львів'янці може загрожувати обмеження волі на п’ятирічний термін

Управління СБУ у Львівській області порушило кримінальну справу проти львів‘янки Христини Горун, яка у соцмережах у зухвалій формі ображала ЗСУ та підтримувала російську музику. Кримінальне провадження відкрито за статтею 161 ККУ — умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності.

Санкція цієї статті передбачає обмеженням волі до 5 років.

«За результатами заходів, слідчі Управління СБУ у Львівській області відкрили кримінальне провадження за ознаками вчинення правопорушення, передбаченого Кримінальним кодексом України. На даний час проводяться першочергові слідчі дії», — сказала для «ВЗ» речниця Управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська. Однак речниця не уточнила, чи викликали «винуватицю» кримінального провадження на допит, оскільки це наразі є таємницею слідства.

Нагадаємо, ще вчора 30 річна Христина Горун, яка працює в одному з салонів краси Львова записала відео з вибаченням. Мовляв, не хотіла образити захисників України.

«Я зробила це некоректно, неправильно, не до місця і не там, де потрібно, — пояснила Христина. — У мене не було мети комусь зашкодити, когось образити. Я просто висловила свою думку».

Схожі новини