Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У США зробили унікальну операцію дівчині зі Львівщини

  • 10.05.2023, 19:29
  • 726

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит» 21-річній дівчині сформували щелепу з ноги

Фото: Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит»
Фото: Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит»

Про це повідомили у пресслужбі лікарні.

21-річна Анна з Самбора народилася із злоякісною пухлиною щелепи — тератомою, яка сягала 20 см. Їй запропонували складну реконструктивну операцію із закриття дефекту з допомогою фрагменту кістки з її власної ноги. Дівчину і її лікарку з Міжрегіонального центру дитячої щелепно-лицевої хірургії запросили до Техасу для використання спеціального обладнання, якого немає у Львові.

«Автотрансплантацію зробили з малогомілкової кістки на судинній ніжці, тобто відділили частину кістки ноги разом із судиною, яка надалі живитиме щелепу. Такі мікроваскулярні операції - це тривала робота, адже треба було акуратно відпрепарувати кістку з судинами і помістити в ділянку дефекту у щелепі, перед тим сформувавши її анатомічні особливості щелепи. Тонка скульптурна робота, яка потребує часу і вмінь хірургів. Саме тому до операції залучили пластичних хірургів зі США, які спеціалізуються на мікроваскулярних реконструктивних операціях», — йдеться в повідомленні.

Наразі дівчина впевнено відновлюється і вже повернулася додому. За необхідності, ще будуть пластичні операції для максимального косметичного ефекту.

Схожі новини