Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині зафіксували масову загибель бджіл

  • 10.05.2023, 18:45
  • 1 939

У Бродівській громаді на Львівщині пасічники повідомляють про випадки масової загибелі бджіл. Причини отруєння комах встановлюють у лабораторії в Києві

Бджоли. Фото ілюстративне
Бджоли. Фото ілюстративне

Про це повідомили на Facebook-сторінці Бродівської міської ради.

Перші повідомлення про масову загибель бджіл у Пониковицькому старостинському окрузі з’явились наприкінці минулого тижня. Відтоді пасічники продовжують сповіщати про нові випадки.

«Йдеться про тисячу загиблих бджолиних сімей, вимерлі господарства, мільйонні збитки, непоправну шкоду для довкілля і людей», — повідомляють у міськраді.

На місцях, де зафіксували масовий падіж бджіл, вже працювали фахівці міської ради. Комісія відібрала зразки на аналізи, а також провела зустрічі з пасічниками та аграріями. Держпродспоживслужба повідомила результати досліджень перших відібраних зразків — інфекції виключено. Тому розглядають версії про отруєння бджіл.

«Щодо отруєння бджіл тривають дослідження. Результати перших експертиз вже є, вони свідчать, що бджоли загинули не через інфекцію. Причини отруєння має виявити спеціальне дослідження в столичній лабораторії. Були проведені збори пасічників та переговори з агрофірмою, яка може бути причетна до отруєння бджіл», — йдеться у повідомленні.

Про результати досліджень обіцяють повідомити згодом.

Схожі новини