Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Уряд рекомендує завершити навчання у школах 30 червня

  • 10.05.2023, 14:15
  • 848

Департамент освіти і науки Львівської ОВА рекомендував усім органам управління освітою і навчальним закладам закінчити навчальний процес в один день — 30 червня

Школа. Фото умовне
Школа. Фото умовне

Раніше рішення про дату завершення навчального року приймали в школах самостійно.

«Департамент проаналізував інформацію щодо термінів завершення навчального року у різних громадах Львівської області. Виявилось, що ТГ встановили різні терміни його завершення — 5, 15 чи 25 червня. При цьому до цих дат шкільні адміністрації прив’язали граничні терміни подання заяв про вступ, зокрема, до 1 і 5 класів», — сказав директор департаменту освіти ЛОВА Олег Паска.

Паска пояснив, що таку різнобіжність не тільки вносить безлад в загальний навчальний процес, а й може призвести до того, що багато батьків просто не встигнуть подати заяви про навчання в обраних школах.

«Уявімо собі, що навчання у початковій школі звершується 20 червня, і батьки четвертокласника готуються подати заяву до нової школи. Але в обраному закладі навчання закінчились 5 червня і термін приймання заяв вже завершився. Тому вважаємо нелогічним встановлення різних строків завершення навчання у різних школах. Як подати заяву?», — йдеться в повідомленні.

Відтак департамент звертає увагу всіх закладів освіти всіх територіальних громад, що відповідно до постанови Кабміну № 711 2022/2023 навчальний рік завершується 30 червня.

Схожі новини