Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Фаворитка букмекерів — шведка Лорін, яка вже перемагала

У Ліверпулі стартував пісенний конкурс «Євробачення-2023». Українському гурту TVORCHI пророкують 4-те місце

9 травня о 22.00 за київським часом в англійському Ліверпулі стартував перший півфінал «Євробачення-2023». А 7 травня відбулася церемонія відкриття музичного конкурсу. Бірюзовим хідником крокували представники 37 країн світу, серед яких Україна, від імені якої Велика Британія приймає конкурс (торік перемогла наша група «Калуш Оркестра»). Атмосфера біля Сент-Джордж-Голу була емоційною, фани з нетерпінням чекали на появу своїх улюбленців. Було багато синьо-жовтих прапорів, які глядачі принесли на знак підтримки України, що є фактично співорганізатором «Євробачення-2023».

Букмекери щодня оновлювали список потенційних переможців. За даними ресурсу Eurovision World, найбільше шансів у Швеції, яку представляє співачка Лорін. Ймовірність її перемоги букмекери оцінюють у 39%. На другому місці Фінлян­дія (24%). Ще донедавна третє місце пророкували Україні, однак напередодні першого півфіналу укра­їнську команду посунули на четверту сходинку, а на третю піднялася Франція. За прогнозами «буків», у топ-10 також можуть увійти Іспанія, Норвегія, Ізраїль, Італія, Велика Британія і Австрія.

Українська група TVORCHI вже потрапила до фіна­лу (13 травня) — як представниця країни-переможни­ці торішнього конкурсу.

39-річна шведська співачка Loreen 11 років тому перемогла на «Євробаченні» з піснею Euphoria. Цього разу Лорін виконає композицію Tattoo, через яку ще перед відкриттям потрапила у невеличкий скандал. Комусь здалося, що трек Лорін схожий на хіт україн­ської виконавиці Міки Ньютон, комусь початок її пісні дуже нагадує музику легендарного шведського гурту «Абба»… Утім, організатори конкурсу уваги на все це не звернули.

Не обійшлося без скандалу і в Україні. «ВЗ» уже писав, що переможницю «Євробачення-2004» Рус­лану організатори до Ліверпуля не запросили. А кіль­ка днів тому з’явилася інформація, що Руслана нажи­во виступить у Києві, і цей виступ транслюватимуть під час конкурсу у Ліверпулі… Насправді, це не так.

Менеджерка співачки Яна Прядко розповіла, що Руслана не співатиме у Києві, бо у той час все-таки буде у Ліверпулі. На головній сцені Руслана не висту­патиме — її залучать до деяких заходів, присвячених «Євробаченню». «Руслана буде у Великій Британії. Має два запрошення і візьме участь у двох супутніх заходах, що відбудуться у Ліверпулі й будуть органі­зовані мерією міста-господаря «Євробачення» 9 і 12 травня. Представники ВВС нам пояснили, що це за­ходи мерії Ліверпуля, а не організаторів «Євробачен­ня», — розповіла Прядко.

Схожі новини