Передплата 2024 «Добра кухня»

Щоб повернути доплати військовим у 30 тис. грн треба вносити зміни у бюджет, — Мінфін

  • 03.05.2023, 18:20
  • 630

Міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що повернення доплат військовим у 30 тис. грн неможливо профінансувати, для цього треба збільшення податкового навантаження та військового збору. Він вважає цю ініціативу популізмом

Мінфін Марченко. Фото умовне
Мінфін Марченко. Фото умовне

Про це Марченко сказав в інтерв'ю Forbes Business Breakfast.

Міністр не вважає повернення виплат підтримкою армії й висловився за те, щоб систему мотивації військовим визначало військове керівництво.

«Це має визначати Генштаб та Міноборони. І вони визначились, у них є відповідні накази. Чомусь ніхто не каже, що у нас, крім 30 та 100 тисяч, є ще 50 тисяч. І таку виплату отримають досить велика кількість військовослужбовців. У нас є інші системи мотивації всередині військового блоку», — сказав Марченко.

Він наголосив, що з такою системою в Міністерстві фінансів погоджуються, й обурився популізмом навкруги цього питання.

«Коли йде популізм таких масштабів, які важко стримати… я не буду підбирати слова, кажучи, що, можливо ми подумаємо і порахуємо. Неможливо це порахувати і неможливо це профінансувати! Це можливо зробити лише в ніші зміни в закон про бюджет, передбачити на рік додатково 170 млрд грн, передбачити збільшення податків, зокрема ПДВ на 4% та військовий збір в 3 рази. Інших варіантів, як це можна профінансувати, не існує», — сказав Марченко.















Схожі новини