Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові поліцейські затримали 20-річного одесита, який видурив у старенької львів'янки понад 75 тис грн

  • 03.05.2023, 12:45
  • 1 207

Правоохоронці затримали підозрюваного після того, як пенсіонерка передала йому 1600 доларів США, 300 Євро та 600 гривень, нібито для проведення термінової операції своїй сестрі, яка, за словами шахрая, отримала травми внаслідок ДТП та потребувала лікування

20-річний шахрай. Фото: Поліція
20-річний шахрай. Фото: Поліція

Вчора, 2 травня, 20-річний мешканець Одеси видурив у 74-річної львів'янки понад 75 тис грн.

«До старенької зателефонував невідомий чоловік, який повідомив, що її сестра потрапила у дорожньо-транспортну пригоду, отримала важкі травми і для проведення їй термінової операції необхідні гроші. Пенсіонерка повірила у цю вигадану історію і коли до неї додому приїхав незнайомець — передала йому 1600 доларів США, 300 Євро та 600 гривень».

Невдовзі потерпіла з’ясувала, що ні в яку ДТП сестра не потрапляла, а насправді вона стала жертвою шахрая та повідомила про подію на оперативну лінію 102.

За допомогою камер відеоспостереження правоохоронці оперативно встановили, що до скоєння злочину причетний мешканець Одеси віком 20 років та протягом кількох годин після вчинення злочину затримали його. Речові докази у зловмисника вилучені.

Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, повідомили затриманому про підозру. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває, за рішенням суду підозрюваний перебуває під вартою.

Схожі новини