Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Уперше за 10 років Україна здобула «золото» на Чемпіонаті Європи з вільної боротьби

  • 19.04.2023, 15:15
  • 753

Нагороду виборов Василь Михайлов

Василь Михайлов. Фото із мережі
Василь Михайлов. Фото із мережі

Василь Михайлов розпочав свою переможну ходу з другого раунду, по черзі здолавши двох колишніх представників рф, які тепер виступають за інші країни — словака Ахсарбека Гулаєва (15:4) і серба Хетага Цаболова (8:1), а у півфіналі був переможений азербайджанець Сабухи Амирасланов (5:2).

Українець, який виступає у вазі до 79 кг, уперше у кар'єрі пройшов до сутички за «золото» — раніше він мав лише одну медаль континентальних першостей. У фіналі Михайлов боровся із чинним чемпіоном Європи — греком Георгісом Кугіумцідісом. Михйлов розпочав сутичку з програного балу.

Однак ще до кінця першої половини зустрічі зміг вийти вперед — 2:1. У другій частині сутички збільшив перевагу до двох балів, втримав її.

Це перше «золото» для 27-річного уродженця Одещини в кар'єрі. Також це перша перемога України у чоловічій вільній боротьбі за крайні 10 років.

Востаннє Україна здобувала золоту медаль у вільній боротьбі серед чоловіків у 2013 році, коли борець Павло Олійник став чемпіоном у ваговій категорії до 96 кг.

Схожі новини