Передплата 2024 ВЗ

Ілон Маск створив компанію у галузі штучного інтелекту, — ЗМІ

  • 15.04.2023, 09:45
  • 628

Американський мільярдер Ілон Маск заснував компанію X. AI, яка працюватиме у галузі штучного інтелекту та конкуруватиме з компанією OpenAI, яка створила ChatGPT

Ілон Маск. Фото із мережі
Ілон Маск. Фото із мережі

Назва компанії збігається із брендом назви X Corp., яку Маск присвоїв Twitter. Відповідний крок є частиною його планів створити «додаток для всього» під брендом «X».

Відомо, що компанію зареєстрували у Неваді, її директором є Маск, а секретарем — Джаред Бірчалл, директор сімейного офісу мільярдера. Маск зареєстрував компанію 9 березня 2023 року.

«Чутки про те, що Маск засновує компанію зі штучним інтелектом, ходять протягом кількох днів, а звіт Business Insider показав, що Маск придбав тисячі графічних процесорів, необхідних для створення великої мовної моделі - систем штучного інтелекту, здатних отримувати величезні обсяги контенту та створювати людські тексти чи реалістичні зображення», — йдеться у повідомленні медіа.

Джерела розповіли, що Маск набирає інженерів із найкращих лабораторій ШІ, включаючи DeepMind. Наразі мільярдер запросив колишнього співробітника DeepMind Ігоря Бабушкіна.

Схожі новини