Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко з послами Індії, Китаю та ЄС обговорив зміцнення підтримки України

  • 13.04.2023, 11:05
  • 534

Петро Порошенко провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні Харшем Кумаром Джейном. Порошенко підкреслив, що Індія як країна, що сьогодні головує у Групі Двадцяти, може відіграти вагому роль заради припинення війни та відновлення справедливості

Фото з ФБ Петра Порошенка
Фото з ФБ Петра Порошенка

«Відзначив, що питання України має залишатися пріоритетним у міжнародному порядку денному. У зв’язку з цим наголосив на важливості візиту Прем'єр-міністра Індії Нарендра Моді в Україну напередодні саміту G20, а також запрошення України до участі в цьому форумі, який відбудеться цього вересня в Делі», — пише Порошенко у Facebook.

Сторони обговорили перспективи гуманітарних проєктів за участю Індії, спрямованих на пом’якшення наслідків війни, залучення Делі до глобальної зернової ініціативи, а також післявоєнного відновлення України.

«Відзначив важливість внутрішньої єдності в Україні, яка стала визначальною у протистоянні агресору та підтримці нашої держави. Домовилися про подальші контакти та координацію», — пише Петро Порошенко.

Днями Петро Порошенко також зустрівся із Послом Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасом і обговорив спільні дії для перемоги над російським агресором та посилення політичної, військової та економічної стійкості України, а також перспективи післявоєнного відновлення нашої держави і прискорення процесу набуття членства України в ЄС.

Порошенко високо оцінив незмінну підтримку України з боку ЄС у соціально-економічній та торговельній сферах, подякував за масштабну програму макрофінансової допомоги. Лідер партії також висловив сподівання на продовження терміну дії рішення ЄС щодо лібералізації торгівлі та українського експорту до ЄС.

«Обмінялися думками щодо стану виконання Україною умов Єврокомісії для початку передвступних переговорів у контексті підготовки попереднього звіту ЄК у травні. Наголосив на важливості прийняття позитивного рішення ЄС щодо переговорів про вступ до кінця 2023 року», — пише Петро Порошенко.

Під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Фанєм Сяньжуном Порошенко наголосив на важливості проведення найближчим часом діалогу на найвищому рівні між Києвом і Пекіном.

Посол представив політичну позицію Китаю щодо України та розʼяснив бачення Пекіном так званих мирних ініціатив, оприлюднених 24 лютого. Посол КНР поінформував також про перші результати візиту лідера КНР Сі Цзіньпіна до москви.

П’ятий президент закликав Китай скористатися вікном можливостей і сприяти створенню умов для припинення російської агресії у порушення Статуту ООН, виведення російських окупаційних військ та повного відновлення територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів.

Схожі новини