Передплата 2024 ВЗ

У мережі з’явилося відео зі стратою, як стверджується, українського військового

  • 12.04.2023, 09:15
  • 1 811

Ввечері, 11 квітня, проросійські ресурси поширили відео, на якому, ймовірно, страчують українського військового: живому чоловіку відрізали ножем голову

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

На поширеному росіянами відео видно, як люди у військовій формі, які розмовляють російською, мають білу пов’язку, яка є одним із розпізнавальних символів окупантів. На руці чоловіка, якого закатували ці люди, є жовта пов’язка, яку зазвичай використовують для ідентифікації українські військові.

Обличчя людей, які катували чоловіка, заховані за масками. Один із, ймовірно, російських військових спілкується рацією і дає команди іншому, який вчиняє вбивство за допомогою ножа.

Потім ці двоє людей демонструють бронежилет, на якому зокрема видно знак, який схожий на тризуб. На відео видно зелене листя, тож, ймовірно, це відео могло бути записаним певний період тому.

Одразу після того, як українські ресурси почали повідомляти про появу такого відео, керівник Офісу президента Андрій Єрмак у своєму Telegram написав: «За все буде відповідь і відповідальність». Водночас він не уточнив, чи йдеться про відео катування.

Схожі новини