Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні з’являться нові реактори

  • 09.04.2023, 15:45
  • 780

Україна та США готують програму співпраці з розвитку українського енергосектора, яка передбачає розвиток систем передачі електроенергії та будівництво в Україні малих модульних реакторів

Реактори. Фото умовне
Реактори. Фото умовне

Як повідомляє прес-служба Міністерства енергетики, енергетичні відомства двох країн працюють над новою програмою співпраці з безвуглецю та стійкості енергосектору України.

«Україна прагне до ширшого використання вуглецево-нейтральних джерел енергії, щоб в майбутньому поступово відмовитися від вугілля у виробництві електроенергії, а також зменшувати споживання природного газу, покладаючись тільки на власний видобуток і виробництво біогазу», — заявив заступник міністра енергетики Ярослав Демченков.

Малі модульні реактори — це нова технологія, що розвивається у всьому світі. Малими їх називають через відносно невелику потужність, до 300 МВт проти 950 МВт на АЕС, і розміри.

Якщо традиційний реактор займає площу близько 400 тис.кв. м, то ММР — 40 тис. кв. м. реактори складаються з модулів, які можуть виготовлятися на заводах і збиратися в місці їх розташування.

Схожі новини