Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На базі «Укроборонпрому» створять 5 галузевих холдингів

  • 05.04.2023, 13:15
  • 489

Державний концерн «Укроборонпром» планують трансформувати у невеликий корпоративний центр і п’ять галузевих науково-виробничих об'єднань

Юрій Гусєв. Фото з відкритих джерел
Юрій Гусєв. Фото з відкритих джерел

Про це сказав гендиректор держконцерну Юрій Гусєв в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

За словами гендиректора, деякі підприємства не увійдуть до галузевих холдингів (наприклад, спецекспортери) і підпорядковуватимуться корпоративного центру.

«Ми плануємо, що 63 підприємства стануть основою для п’яти галузевих науково-виробничих об'єднань — бронетехніка, авіаремонт, високоточне озброєння і боєприпаси, радарні системи і морські системи. І це все має бути зовсім у новому форматі - відповідно до принципів корпоративного управління OECD, стандартів НАТО», — заявив Юрій Гусєв.

За його словами, з огляду на розвиток напряму безпілотної авіації, він може стати окремим холдингом й окремою кооперацією з приватними виробниками, які успішно реалізують свої завдання.

Гусєв уточнив, що з урахуванням одного нового підприємства наразі у «периметрі» групи 119 компаній. «Три підприємства передано за час війни до Міністерства оборони, два з них — тимчасово. Це підприємства, що опікуються купівлею озброєння на зовнішніх ринках», — додав він.

Водночас деякі підприємства не увійдуть до галузевих холдингів (наприклад, спецекспортери) і будуть у прямому підпорядкуванні корпоративного центру.

Схожі новини