Передплата 2024 «Добрий господар»

Укрпошта презентувала нову марку

  • 04.04.2023, 12:45
  • 1 217

Укрпошта презентувала марку, присвячену гурту Kalush Orchestra, який став переможцем «Євробачення-2022»

Фото із соцмереж Ігоря Смілянського
Фото із соцмереж Ігоря Смілянського

Про це повідомив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський.

Він зауважив, що майже рік тому, коли гурт представляв Україну на пісенному конкурсі «Євробачення-2022», Укрпошта пообіцяла зробити марку «Kalush Orchestra».

«Майже рік минув з того часу, як вся країна вболівала за Kalush Orchestra на конкурсі «Євробачення-2022» і сподівалася почути слова, які могли б звернути міжнародну увагу на війну в Україні та сотню українських військових, які тоді перебували під обстрілом на «Азовсталі». Поранені, без води, їжі та ліків. Саме тоді зі сцени пролунали відомі слова: «Save Mariupol, save Azovstal now!», — додав Смілянський.

Відтак Укрпошта виконує свою обіцянку та презентує марку «Kalush».

Однак урочисте спецпогашення відбудеться 10 квітня у місті Калуш на Івано-Франківщині. На події будуть усі учасники гурті. Цього ж дня марка з`явиться у продажі. Також, додав Смілянський, 10 квітня відбудеться погашення штемпелем «Перший день» — у Києві.

Автор марки — Святослав Романчак, автор картки — Юрій Сосницький, художниця конвертів — Олеся Вакуленко, та команда Укрпошти — Наталя Мухіна і Сергій Гречко.

Тираж — 130 000 листів.

Тим, хто хоче отримати марку, можна оформити абонемент до 9 квітня, або ж здійснити передзамовлення за посиланням.

«Ну щоб знову не було зради, що не вистачило і що не попереджував. P.S. Власники філателістичних абонементів, від сьогодні можна перевіряти свою електронну скриньку», — підсумував Смілянський.

Схожі новини