Передплата 2024 «Добре здоров’я»

російські та білоруські тенісисти таки візьмуть участь у Вімблдоні

  • 31.03.2023, 19:30
  • 538

Організатори одного з найбільших тенісних турнірів світу «Вімблдону» скасували заборону на участь російських та білоруських тенісистів

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

«Наше минулорічне рішення заборонити російським та білоруським гравцям брати участь у наших турнірах призвело до значних штрафних санкцій з боку ATP та WTA — разом із реальною перспективою припинення нашого членства, якщо ми повторимо заборону у 2023 році.

Це означатиме скасування наших професійних тенісних заходів у Квінсі, Істборні, Бірмінгемі та Ноттінгемі цього року і навіть у майбутньому.

Ми послідовно були проти цих санкцій і залишаємося глибоко розчарованими накладеними на нас покараннями.

Ми домовилися, що всі російські та білоруські гравці та персонал, які бажають взяти участь у наших заходах у 2023 році, повинні будуть підписати декларацію про нейтралітет. Це відповідає рекомендаціям уряду Великої Британії і є підходом, який використовують в інших видах спорту.

Ця нова декларація буде діяти на всіх змаганнях ЛТА з початку сезону на трав’яних кортах в Сурбітоні", — йдеться у повідомленні Асоціації лаун-тенісу.

Організатори Вімблдону, крім нейтралітету, вимагатимуть від російських та білоруських тенісистів не отримувати фінансування від своїх держав, а також обіцяють застосовувати підхід «нульової толерантності» до будь-яких прапорів, символіки або інших дій, які підтримують рф, білорусь або війну.

Організація наголосила, що її позиція щодо підтримки України буде незмінною у 2023 році. Своє рішення щодо відсторонення спортсменів росії та білорусі у 2022 році вона назвала правильним.

Схожі новини