Передплата 2024 «Добра кухня»

Сьогодні Львів попрощається з полеглими Героями, львів'янами Михайлом Чучманом та Петром Солотвою

  • 29.03.2023, 08:30
  • 1 361

Сьогодні, 29 березня, Львів попрощається з двома Героями — 52-річним Михайло Чучманом та 30-річним Петром Солотвою, які загинули в бою з російськими загарбниками

Львівська міська рада
Львівська міська рада

Як зазначає міська рада, обидва Герої уродженці Львівщини.

Петро Солотва — уродженець села Скнилів Львівської області. Воїн протягом 2010−2012 років проходив військову службу у Військово-Морських Силах у Севастополі.

У 2014 році виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у лавах 24-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів та боронив державу у складі тієї ж 24-ї бригади імені короля Данила.

У Петра Солотви залишилися батьки, дружина, двоє сестер та двоє братів.

Михайло Чучман — уродженець села Підлисся Львівської області.

У 2015 році виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. Із початком повномасштабного вторгнення рф став до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, займав посаду головного сержанта батареї, а згодом — роти. Боровся із окупантами на східному напрямку.

У Михайла Чучмана залишилися дружина, дві доньки та онука.

Чин похорону Героїв розпочнеться об 11:00 год у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 — міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Схожі новини