Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Президент «Мотор Січі» блокував постачання бойового гелікоптера для ГУР у перші місяці війни — СБУ

  • 28.03.2023, 11:15
  • 1 149

СБУ викрили нові факти злочинної діяльності президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва, який підозрюється в роботі на Росію — він блокував постачання бойового гелікоптера для ГУР МО у квітні 2022 року

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За інформацією СБУ, у квітні минулого року Богуслаєв отримав замовлення від представників ГУР МО щодо оплатного передання відомству гелікоптера типу МІ-2 для виконання бойових завдань на фронті. Однак, як наголошується в повідомленні, «очільник промислового гіганта навмисно заблокував виконання відповідного державного замовлення».

«Для цього надав вказівку своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі та приховати експлуатаційну документацію на нього. Виконуючи розпорядження високопосадовця, працівники заводу зняли лопоті та вивели з ладу механізми вертольота, які відповідають за роботу несучого гвинта», — уточнюють у спецслужбі.

За цим фактом президенту АТ «Мотор Січ» додатково повідомлено про підозру. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Схожі новини