Передплата 2024 «Добрий господар»

«У нас є всі можливості й всі шанси розгромити росію на полі бою», — генерал Муженко

  • 25.03.2023, 17:40
  • 1 397

Для війни з Україною росіяни мобілізували 526 тисяч військових, та попри чисельність ворога Україна ще здатна розгромити росію

Фото: Генерал Муженко. Факти
Фото: Генерал Муженко. Факти

Про це заявив ексголовнокомандувач ЗСУ 2014−2019 років Віктор Муженко в інтерв‘ю «Фактам».

"Я не зовсім розділяю поверхове ставлення до російських спроможностей — ніби вони повністю вичерпали свій потенціал. Вважаю, що там ще є певний ресурс. Виникає питання: коли він буде накопичений до того рівня, щоб реалізувати якусь більш-менш значущу операцію, яка їм конче потрібна на фоні поразок і неспроможності за рік продемонструвати свої навіть тактичні перемоги" , — говорить Муженко.

За його словами, росіяни мобілізували 526 тисяч військових.

«Сьогодні загальна чисельність угруповань, які перебувають вздовж кордонів плюс на південному сході й на півдні України, становить майже 350−400 тисяч. 526 мінус 350−400 — отримуємо десь 120−170 тисяч мобілізованих, які поки не проглядаються у складі цих угруповань. Де вони? Можливо, проходять або завершують підготовку в навчальних центрах», — додав генерал.

Восени росіяни призвали 120 тисяч строковиків, а з 1 квітня планують набрати 400 тисяч контрактників.

За його словами загроза від біілорусі малоймовірна. Це пов’язано з погодними умови, місцевість там болотиста й непрохідна. Також немає відповідних ознак якихось серйозних угруповань.

«Зрозуміло, що продовжуватиметься перебування російських літаків на білоруських аеродромах, що будуть постійні злети носіїв „Кинджалів“ і всі інші дії, які ми спостерігаємо вже протягом року. Але безпосередньої участі в боях поки немає», — сказав попередник Залужного.

Схожі новини