Передплата 2024 ВЗ

«Листоноші Львівщини пересядуть на електробайки у другій половині року»

Сказав для «ВЗ» керівник Львівської дирекції «Укрпошти» Євгеній Савчук

Так виглядатиме транспортний засіб, на якому листоноші возитимуть пенсію, газети та інші поштові речі. Фото Ігоря Смілянського
Так виглядатиме транспортний засіб, на якому листоноші возитимуть пенсію, газети та інші поштові речі. Фото Ігоря Смілянського

Гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський презентував пілотний проєкт «листоноші на електробайках». Листоноші возитимуть пенсію, газети, посилки та інші поштові речі по селах на… байках, які будуть обладнані GPS-навігаторами.

«Байки виробляються в Україні та відповідають принципам „зеленої енергетики“, — зазначив керівник „Укрпошти“. — На них зручно долати гірські масиви Закарпаття та Франківщини та швидше рухатися довгими вулицями приватних секторів Дніпра чи Харкова. Спробуємо різні формати та моделі (2-х та 3-х-колісні), щоб вже бути впевненими, що можемо доставити швидко, зручно та із GPS-відстеженням. А враховуючи, що плануємо всім листоношам надати портативні комп’ютери та POS-термінали, не забули й про USB-зарядку. Місце для посилок, цукерок та газет є. Починаємо тестування. Байк — українського виробництва».

Як розповів у коментарі для «ВЗ» директор Львівської дирекції «Укрпошти» Євгеній Савчук, пілотний проєкт стартував із Чернігівської області. У Львівській області листоноші можуть пересісти на електричні байки після завершення експерименту на Чернігівщині - у другій половині року.

«Чому проєкт стартував саме з Чернігівщини? Взяли дирекцію пошти, де є велика кількість населених пунктів, — каже Євгеній Савчук. — Будуть збирати відгуки листонош, чи їм підходить така їзда. Лише після цього стане відомо, як проєкт електробайків буде розвиватися по всій Україні».

Євгеній Савчук провів власне опитування серед листонош області. Каже, вони вкрай потребують нових транспортних засобів для робо

ти, бо велосипеди віджили своє. «Опанувати електробайк — не надто велика премудрість, — відповів пан Євгеній на питання „ВЗ“, чи листоношам старшого віку буде не складно навчитися їздити. — Відгуки листонош переважно позитивні. Їздити по селах, наприклад, на самокатах — не вихід. Самокат має мале колесо і не може поїхати по болоті чи по розбитих дорогах сіл. Є велика ймовірність, що електробайки у нас приживуться».

Електробайки закуплять на тендері. Середня ціна товару на різних Інтернет-майданчиках — 50−70 тисяч гривень.

Схожі новини