Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Генсек ООН: до гендерної рівності потрібно ще 300 років

  • 07.03.2023, 13:15
  • 671

За останнім аналізом організації ООН, яка займається розширенням прав і можливостей жінок, гендерна рівність у світі настане приблизно через 300 років

Фото ілюстративне з відкритих джерел
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Про це заявив генеральний секретар Організації Обʼєднаних Націй Антоніу Гутерріш.

У своєму виступі Гутерріш згадав високі показники материнської смертності, примушування дівчат до раннього шлюбу, викрадення та напади на дівчат через те, що вони відвідують школу — саме через такі випадки досягнення гендерної рівності віддаляється.

Окремо генсек ООН зупинився на долі дівчат в Афганістані. За його словами, там жінок викреслили з суспільного життя. Гутерріш розповів також про порушення прав жінок через війну росії в Україні.

«Кризи та конфлікти в першу чергу і найгірше впливають на жінок і дівчат», — сказав Гутерріш і навів війну рф в Україні як приклад.

Щоб пришвидшити настання гендерної рівності, Гутерріш закликав підвищувати рівень освіти, доходів і зайнятості для жінок і дівчат, особливо в країнах, що розвиваються, а також сприяти участі жінок і дівчат у науковій діяльності і розробці технологій.

«Століття патріархату, дискримінації та шкідливих стереотипів створили величезний гендерний розрив у науці та техніці. Давайте прояснимо: глобальні рамки не працюють для жінок і дівчат світу. Їм потрібно змінитися», — наголосив генсек ООН.

Схожі новини