Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«ЄС»: Справа проти Коболєва політично вмотивована

  • 07.03.2023, 10:41
  • 563

Як зазначають в партії, у 2014−2019 роках «Європейській Солідарності» вдалося створити команду, яка професійно протистояла газовому шантажу росії, змогла вибити в кремля їхні козирі і виграти Стокгольмський арбітраж у Газпрому, назавжди позбавившись енергетичної залежності від агресора

Як повідомляють у пресслужбі Євросолідарності, командні вдалося провести важливі реформи корпоративного сектору, банківської системи, транспортної галузі. Вперше в історії завдяки якісному менеджменту і відсутності відкатів та хабарів «Нафтогаз» приніс багатомільярдні прибутки в бюджет держави. А в 2020-му знову став збитковим.

«Олігархи, які втрачали надприбутки на традиційних для себе схемах використання держмонополій і банківського сектору, не пробачили цього і кинули мільйони, залучили кишенькові телеканали для розправи з реформаторською командою, дискредитуючи найпрофесійнішу Голову Нацбанку, успішних міністрів транспорту та інфраструктури, керівників держпідприємств.

Наша команда, до якої належав і глава Нафтогазу Коболєв, виграла арбітраж у «Газпрому». Сьогоднішня справа проти Коболєва — це повернення в часи вибіркового і політично вмотивованого правосуддя. Переслідування Коболєва вигідне росії і виглядає як помста за її поразку", — йдеться в заяві.

«Суд, виграний Нафтогазом у Газпрому, розірвав кабальну угоду, приніс українському бюджету мільярди доларів, а не збитки.

«Європейській Солідарності» прикро, що в цьому задіяні антикорупційні органи, які покликані боротися зі зловживаннями, а не карати тих, хто протистояв зловживанням в енергетичному секторі. Не хотілося б, аби результатом цих дій стало формування недовіри до антикорупційних органів.

Тим більше, що результати конкурсу на керівника НАБУ експерти вважають непрозорими, а самого новообраного керівника — надто близьким до Банкової.

У владу треба залучати професіоналів. А коли за реформи карають, за виграні в рф справи погрожують в’язницею — це навряд чи є мотивацією для сотень успішних менеджерів йти працювати з приватного сектора у державний.

Наша команда висловлює підтримку Андрію Коболєву і вважає цю справу політично вмотивованою", — додають в «Європейській Солідарності».

Схожі новини