Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Помер відомий актор

  • 05.03.2023, 20:15
  • 2 179

Помер американський актор Том Сайзмор, який став відомим після ролей у фільмах «Врятувати рядового Раяна» та «Чорний яструб».

Том Сайзмор. Фото Reuters
Том Сайзмор. Фото Reuters

Йому був 61 рік.

Актор здобув популярність у 1990-х роках. Зокрема, через фільм «Врятувати рядового Раяна», який отримав декілька премій «Оскар» в 1998 році. У стрічці він зіграв сержанта Хорвата. Втім, його часто судили за зберігання наркотиків та домашнє насилля.

Відомо, що із середини лютого Сайзмор був у комі після розірву аневризму судин головного мозку.

«Він був талановитим, люблячим, чуйним і міг нескінченно розважати нас, завдяки своїй дотепності та вмінню розповідати історії», — згадував брата актора Пол Сайзмор.

Акторська діяльність Сайзмора розпочалася з невеликої ролі в фільмі Олівера Стоуна «Народжений четвертого липня» у 1989 році. Пізніше він отримував більші ролі у «Справжній любові» Рідлі Скотта та в «Дияволі у блакитній сукні» з Дензелом Вашингтоном.

«Я прожив цікаве життя. Але не можу сказати, чого б я не віддав за те, щоб бути хлопцем, про якого ви нічого не знаєте», — наголошував Том Сайзмор.

Протягом останніх років він зіграв невелику роль у серіалі «Кобра Кай» та мав епізодичну роль у 2017 році у серіалі Девіда Лінча «Твін Пікс».