Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд виніс вирок меру Полтави: 5 років ув’язнення умовно

  • 02.03.2023, 17:30
  • 733

Міському голові Полтави Олександру Мамаю призначили п’ять років позбавлення волі з забороною рік обіймати посади

Фото - з мережі
Фото - з мережі

«Колегія суддів ВАКС затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та Полтавським міським головою», — повідомили в САП.

Встановлено, що Мамай, перебуваючи у змові з директором та бухгалтером комунальної організації «Інститут розвитку міста», влаштував на роботу 2 осіб, які не виконували роботу на підприємстві, а вели домашнє господарство у помешканні мера та його близького оточення.

Для виплати їм зарплат, держслужбовці вносили до табелів обліку використання робочого часу недостовірні дані. Це призвело до завдання збитків понад півмільйона гривень збитків місцевому бюджету.

«Зважаючи, що мер міста відшкодував завдані збитки, повністю визнав свою провину та щиро кається, суд призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями строком на 1 рік. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив особу від покарання з іспитовим строком 1 рік», — йдеться в повідомленні САП.

Мамай зобов’язався перерахувати уUnited 24 на «Армію дронів» 2 млн грн.

Двоє виконавців та двоє пособників також визнали свою провину.. Їм призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік та з позбавленням права обіймати певні строком на 1 рік.

Схожі новини