Передплата 2024 «Добра кухня»

Вперше від 24 лютого Блінкен і лавров мали розмову

  • 02.03.2023, 16:34
  • 826

Державний секретар США Ентоні Блінкен і очільник МЗС рф сергій лавров поспілкувалися в кулуарах сьогоднішньої зустрічі головних дипломатів країн «двадцятки»

Блінкен та лавров. Фото - Голос Америки
Блінкен та лавров. Фото - Голос Америки

Як повідомляє Sky News, Ентоні Блінкен і лавров поговорили близько 10 хвилин під час зустрічі на конференції в Нью-Делі, що вважається їхньою першою розмовою віч-на-віч від повномасштабного вторгнення рф в Україну.

За словами високопоставленого американського чиновника, Блінкен закликав росію скасувати своє рішення про призупинення участі в головному ядерному договорі про стратегічні наступальні озброєння.

Він також наголосив лаврову, що США підтримуватимуть Україну «стільки, скільки буде потрібно» — цю фразу не раз повторював президент Джо Байден.

Нарешті, він закликав москву звільнити затриманого американця Пола Вілана, який був захоплений в росії у 2018 році.

У держсекретаря не склалося враження, що зміни в російській позиції відбудуться найближчим часом після обговорення, сказав американський чиновник, який відмовився охарактеризувати реакцію лаврова.

російські інформаційні агентства повідомляють, що обидва посадовці не зустрічалися в кулуарах саміту, а говорили на ходу.

Схожі новини