Передплата 2024 ВЗ

Кулеба: Україна перемогла «зимовий терор» росії

  • 01.03.2023, 12:40
  • 840

Дмитро Кулеба заявив, що Україна пережила зимовий терор росії та назвав п’ять поразок володимира путіна

Про це очільник українського МЗС Дмитро Кулеба написав у фейсбуці.

«1 березня 2023 року путін зазнав п’ятої великої поразки з дня повномасштабного вторгнення — Україна перемогла його зимовий терор. Ми вистояли найважчу в своїй історії зиму. Нам було холодно і темно, але ми були незламні. Разом з нами пліч-о-пліч стояли партнери із своєю допомогою. Переміг і ЄС, який всупереч московському реготу також не замерз без російського газу. росії одна порада: задихніться своїм газом і подавіться своїми ракетами», — йдеться в повідомленні.

За словами Кулеби, першою поразкою путіна було те, що українці з перших хвилин наступу не дали йому паралізувати нас страхом.

«Друга — коли ми зірвали план російського бліцкригу. Україна не впала ані за три дні, ані за сім, ані за місяць, ані за рік. І ніколи не впаде.

Третьої поразки ми завдали рф на дипломатичному фронті: світова коаліція за Україну, резолюції, ізоляція, потоки зброї, санкцій, енергетичної, фінансової та гуманітарної допомоги Україні.

Четверта поразка — втрата росією великої частини окупованих територій України внаслідок ефективних дій та контрнаступів ЗСУ і решти Сил оборони України. До остаточної перемоги ще важкий шлях. Але ми з вами вже знаємо як перемагати. Маємо щодня працювати на неї та вірити в Україну", — додав міністр.

Схожі новини