Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рух ЧЕСНО: Шуфрич від «ОПЗЖ» фактично є прессекретарем «Слуги народу»

  • 27.02.2023, 12:10
  • 1 168

Фігурант Реєстру держзрадників і голова комітету Верховної Ради зі свободи слова Нестор Шуфрич фактично виконує роль прес-секретаря «Слуги народу»

«Насправді Нестор Шуфрич досить активний у сесійній залі, він дуже часто бере слово і виступає. Він мовчав до початку квітня, а потім, коли оголосили про створення нової групи, він став виступати. Тобто він став спікером таким», — заявив парламентський аналітик Руху ЧЕСНО Олександр Саліженко.

За словами аналітика Руху ЧЕСНО, якщо послухати, що говорить Шуфрич, то «він фактично виконує роль прес-секретаря „Слуги народу“ або й всього парламенту».

«Він постійно закликає народних депутатів голосувати, підтримувати, не сперечатися, а голосувати «за», — описує роль представника забороненої судом ОПЗЖ Саліженко.

«Ба більше, колишні депутати від ОПЗЖ закінчують свої виступи у сесійній залі гаслами «Слава Україні! — Героям слава!». Тепер це такі палкі патріоти, які у своїх виступах постійно говорять, що вони за Україну, за ЄС завжди були. Наприклад, Тетяна Плачкова (одна зі спікерів фракції «Відновлення України»), яка була на загальній фотографії в Кремлі, а зараз вона — активна «євроінтеграторка», — описує метаморфози проросійських депутатів аналітик Руху ЧЕСНО.

Олександр Саліженко наводить й інший приклад: обраний від ОПЖЗ Дмитро Ісаєнко залишається у керівництві Комітету з питань держвлади і звітує про роботу комітету в 2022 році замість колишнього голови Андрія Клочка.

«І це виглядає дуже абсурдно, коли триває війна, постійно гинуть люди, а в нас колишні депутати ОПЗЖ займають керівні посади на рівні комітетів парламенту, Нестор Шуфрич очолює комітет з питань свободи слова. До речі, через цей комітет за рік пройшло і проголосовано лише два законопроєкти», — підсумовує аналітик Руху ЧЕСНО.

Схожі новини